Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Gezamelijk Concert

(geschreven door Coby Helder)

22 Maart was het zover!

Na weken van oefenen gaven Het Noord Nederlands Jagerskoor “Prins Hendrik” o l v Feike van Tuinen en christelijk gemengd zangkoor “Looft den Heer” o l v van Annemarie Bax, gezamenlijk een concert in de Sintrum Tsjerke van Donkerbroek. Toen ik tegen 19.30 binnenliep zaten er al heel wat mensen in de kerk.

Het Jagerskoor startte met enkele afwisselende nummers, waaronder een mooie solozang van Jetze de Boer. We konden genieten van rustige liedjes afgewisseld met vrolijke uptempo nummers en dit alles in een goede balans.

Daarna nam Looft den Heer het over. Meestal vocaal maar soms begeleid door het orgel wat bespeeld werd door Anneke Haaisma. Wat verrassend dat Looft den Heer in zoveel verschillende talen zingt. Petje af!! Latijnse, Duitse, Engelse, Nederlandse en zelfs een Russisch lied brachten ze ten gehore. Ook konden we luisteren naar bewerkte psalmen.

Het was fijn dat we van te voren tekst en uitleg over de liederen kregen die deze avond gezongen werden. Er was door het Jagerskoor en Looft den Heer voor een gevarieerd repertoire gekozen. We hoorden o.a. stukken van de volgende componisten; Gounod, Schubert, Bortnjanski, Rathbone, Silcher, Mendelsohn, Bartholdy, Von Weber, Eppie Dam en Jan de Jong enz.. Ook werden er stukken gezongen die door Feike van Tuinen en Annemarie Bax bewerkt zijn.

Na de pauze konden we als eerste van Looft den Heer genieten en daarna kwam het Jagerskoor nogmaals aan bod en als afsluiting zongen de beide koren samen 2 liederen wat een prachtig geheel was! Het mooie lied van de regenboog van Eppie Dam en het Friese lied Wêr sjogg´ Jo sa´n romte.

Al met al een zeer geslaagde avond wat het publiek ook duidelijk liet merken door een regelmatig applaus en aan het eind een staande ovatie!!

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, houdt u van zingen?
Schroom niet, beide koren zullen u graag als nieuw lid verwelkomen!!

Hartelijke groet,

Coby Helder

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?