Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuwe kans op glasvezel in Haule

Er wordt een nieuwe actie opgezet om toch een glasvezelnetwerk voor de bewoners en bedrijven van de dorpen in Ooststellingwerf aan te leggen. Een eerdere campagne van De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas ) haalde in mei vorig jaar – mede door corona- niet de benodigde 35% van de inwoners die op voorhand een abonnement wilde afsluiten. Maar er bleek wel belangstelling. Met een gewijzigde opzet, waarbij het financiële voordeel direct bij de abonnees valt, start er binnenkort een vervolg.

Belangrijkste wijziging:  
Project De Fryske Mienskip valt onder Delta én: Geen eigen bijdrage !!
De behoefte aan een snel en stabiel glasvezelnetwerk in Fryslân  blijft onverminderd groot. Daarom heeft DELTA Fiber het belang in de samenwerking met De Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas zijn nog steeds nauw betrokken bij het project.

Door deze wijziging komt de eenmalige eigen bijdrage van € 250,- voor de aansluiting en de jaarlijkse contributie van € 10,- aan de coöperatie te vervallen en is dus de aansluiting van glasvezel gratis. Dit geldt voor iedereen: Bewoners die al hadden ingeschreven hoeven dit dus ook niet te betalen. De kosten om mee te doen  bestaan uitsluitend nog uit de maandelijkse abonnementskosten. En er hoeft uiteraard pas betaald  te worden wanneer de aansluiting werkend is opgeleverd.

Wat betekent dit voor Haule?
DELTA Fiber heeft voor de nieuwe start de focus op 4 deelgebieden. Haule zit ingedeeld bij Donkerbroek. De andere deelgebieden zijn Waskemeer+Haulerwijk, Appelscha+ Ravenswoud en Elsloo+Makkinga+Olde- en Nijeberkoop. Laatst genoemde deelgebied heeft de minimum drempel voor aanleg al gehaald en zich verzekerd van aanleg. Dat kan in Haule+Donkerbroek natuurlijk ook. Daarvoor zijn nog maar 60 aanmeldingen nodig.

Het werven van deelnemers in coronatijd valt niet mee. Er worden zo lokaal mogelijk wervingsacties opgetuigd in samenwerking met verenigingen. Zo blijft het een mienskips-project. Haule heeft in de vorige campagne al heel goed ingeschreven. Nu we ingedeeld zijn met Donkerbroek is Haule voor aanleg afhankelijk van nog 60 adressen die ook mee gaan doen.

Het bestuur  van Plaatselijke Belang Donkerbroek en een aantal  (sport-)verenigingen staan al opgelijnd om aanmeldingen via de lokale website Donkerbroek.nl binnen te halen. Met een sponsoractie kan daarmee ook nog wat verdiend worden.

Het bestuur van Plaatselijk belang is positief over het feit dat er een vervolg komt. Want goede info over glasvezel is belangrijk voor iedereen. Het bestuur is in overleg met DELTA  en beraadt zich erop of er een eigen dorpsactie wenselijk is, danwel dat volstaan wordt met het vervolg op basis van de informatie die vanaf 18 maart dat op iedere adres in de bebouwde kom van Haule wordt bezorgd. Met daarin overigens leuke acties voor en door het aanbrengen van nieuwe deelnemers.

Voorafgaande aan de brief die iedereen dus nog ontvangt bij dezen alvast een aankondiging dat er dus weer een campagne start. Maar zonder de hoeveelheden post, daar is van geleerd!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?