Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuws van dorpshuis De Mande

Koffieochtend

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde start van de eerste koffieochtend van 2019. Met een groot aantal aanwezigen hebben wij ons met oud Hollandse spelletjes vermaakt, zoals onder meer Dammen, Kwartetten en Mens erger je niet. Het viel zo goed in de smaak dat dit zeker een vervolg gaat krijgen.

 

De volgende koffie ochtend is 19 maart aanvang 10 uur. In "De Mande".
Voor deze morgen hebben wij Foppe Stelma uitgenodigd.
Foppe heeft veel kennis vergaard over de historie van Haule.

Voor de oudere bewoners  wellicht herkenning, ook  voor jongere / nieuwe bewoners onder ons kan het een interessante morgen worden.

Iedereen is van harte welkom!!


Heel Haule Eet

Op 15 februari 2019 is er weer een Heel Haule Eet geweest. Waar 25 personen zich voor hadden opgegeven. Elke keer weer een uitdaging om voor zoveel mensen iets lekkers op tafel te zetten. Volgens de reacties die avond is dat weer gelukt.  Ook de Nieuwe Ooststellingwerver was aanwezig voor het maken van foto’s en een leuk stukje in de krant.

(Foto; Nieuwe Ooststellingwerver)

De aanwezigen werden getrakteerd op een welkomstdrankje, Prosecco. Het voorgerecht bestond uit venkel/bleekselderijsoep en zoete aardappelsoep. Daarna stonden er 7 soorten quiches op het menu: met broccoli, spinazie met zalm , witlof, zuurkool, prei , knoflooken quiche Lorraine. Hierbij werd een heerlijke salade geserveerd met een zelfgemaakte dressing en een wortelsalade.

Daarna volgde een toetjesbuffet. Met verschillende toetjes in een glaasje: Monchou, aardbeientrifle, bananoffee  en chocolademousse. Daarbij nog ijs en slagroom. Vervolgens werd afgesloten met koffie of thee en een chocolaatje.

Er was weer uitstekend werk verricht door de vrijwilligers die boodschappen hebben gedaan, gekookt, afgewassen en alles weer opgeruimd hebben.

Ruim een jaar wordt Heel Haule Eet nu gedaan. Elke keer positieve reacties. Het is natuurlijk ook erg gezellig om op deze   manier samen met dorpsgenoten bij elkaar te komen en onder het genot van lekker eten en een drankje bij te praten.

Heel Haule Eet zal zeker in het komende seizoen weer een vervolg hebben, houdt de Dorpskrant en de website hiervoor in de gaten.

 

 


Renovatie grote zaal

De voorbereidingen voor de renovatie van de grote zaal zijn volop gaande. Bouwbedrijf Veenstra start 1 mei met de werkzaamheden en heeft inmiddels een planning gemaakt t/m 6 augustus en daarbij is in overleg vastgesteld welke werkzaamheden door vrijwilligers kunnen worden verricht.

In de periode 27 t/m 30 april, betreft voorbereidingswerkzaamheden, 1 t/m 8 mei, betreft sloopwerk, 9 t/m 23 mei, betreft fundering en 24 mei t/m 6 juni, betreft grondvloer realiseren, zal het dorpshuis graag een beroep op vrijwilligers willen doen. Wie zich nu al wil opgeven kan dat doen door een mail te sturen aan demande@kpnmail.nl of Henk Kuipers te bellen op 0623067385.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?