Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuws van dorpshuis De Mande

Koffieochtend 22 oktober

Hans Suyling heeft als molenaar op De Weyert een interessante lezing gehouden in De Mande. Een mooi aantal dorpsgenoten kwamen weer naar De Mande. Al snel na de koffie kreeg Hans het woord. Hans heeft de studie molenaar volledig voltooid. Eerst vertelde hij over de verscheidenheid aan molens, die voor verschillende doeleinden werden/worden gebruikt. De Weyert is een achtkante stellingmolen in Makkinga uit 1868. Hij fungeert als korenmolen. Oorspronkelijk gebouwd in Gorredijk en in gebruik als houtzaagmolen werd hij in 1912 verplaatst naar buurtschap Twijtel. De historische molen is nog steeds in bedrijf als korenmolen. Vrijwilligers houden hem draaiende, zodat ook de volgende generatie kan genieten van deze prachtige molen.

Hans werd bedankt voor de boeiende lezing, je kon een speld horen vallen. En daarna nog wat napraten met een drankje en nootjes.

De volgende koffieochtend is alweer in het nieuwe jaar op 21 januari. Wij hopen weer iedereen te ontmoeten met als gastspreker Kitty Suyling met een gezellig spel.


 

Incasso donateurs

 

De incasso van de donateurs van het dorpshuis vindt plaats in de maand december. Het bestuur wil alle donateurs en sponsors laten weten zeer erkentelijk te zijn voor hun belangrijke bijdrage aan een gezond Dorpshuis!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?